Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

"ΒΕΪΝ ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ" της Μάρας Χωματίδη / Θέατρο Παραμυθίας / 2012




























"Βέϊν ο Τρομερός" της Μάρας Χωματίδη σε σκηνοθεσία της Έλντας Πανοπούλου
παρουσιάστηκε στο θέατρο Παραμυθίας με έναρξη τον Νοέμβριο του 2012


Η ιστορία του Βείν του τρομερού, είναι ένα μαγικό παραμύθι για μικρά και μεγάλα παιδιά, που ακροβατεί μεταξύ πραγματικότητας και φανταστικού.

Η παράσταση μας ταξιδεύει σε μια γαλλική επαρχιακή πόλη όπου η πραγματικότητα με την φαντασία υπήρχαν παράλληλα. Οσοι κατοικούσαν σε αυτή την πόλη ήταν ευτυχισμένοι, ότι συνέβαινε ήταν μυστήριο και μαγικά όμορφο. Ωσπου μια νύχτα συνέβη κάτι που άλλαξε τα πάντα... Ο ουρανός άρχισε να χάνει την λάμψη των αστερισμών του, το φεγγάρι δάκρυσε και η θάλασσα γρύλιζε αγριεμένη εξαιτίας ενός απρόσκλητου και μοχθηρού επισκέπτη.

Ο τρομερός Βέιν ήταν εδώ..!

Τα παιδιά μέσα απ΄τους κεντρικούς ήρωες ανακαλύπτουν το θαύμα της φιλίας, τη σοφία της αγάπης, τη μοναδικότητα του καθενός, την ομαδικότητα για το κοινό καλό, το χιούμος και την περιπέτεια.

Η συγγραφέας Μάρα Χωματίδη, βραβευμένη από την ένωση συγγραφεών - λογοτεχνών ευρώπης, περνάει το μήνυμα στα παιδιά, πως τα θαύματα ξεκινάνε από μέσ μας όταν έχουμε αρετή και γνώση.

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Aνάργυρος Βαζαίος, Γιάννης Βογιατζάκης, Χρύσα Δημοπούλου, Φάνης Κορρές, Χριστίνα Μουσσά, Γιώργος Μπουκουβάλας, Μαρίνα Ρέππα, Σπύρος Σαρακηνός, Κωνσταντίνος Φερεντούρος, Μαριλένα Χατζηνικολαϊδη.

Συντελεστές:
Μουσική: Αφροδίτη Φρυδά
Σκηνοθεσία: Έλντα Πανοπούλου
Σκηνικά Κοστούμια: Σκηνή Κορδόνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου